Crisis in Oekraïne

person Posted By: Up To Do Good

Impact op kinderen.

De oorlog in Oekraïne heeft een verwoestend effect op de 7,5 miljoen kinderen van het land. De humanitaire behoeften nemen met het uur toe naarmate de gevechten voortduren. Kinderen raken gewond (ten minste 17 kinderen zijn gedood tijdens de operatie van Rusland) en zijn diep getraumatiseerd door het geweld overal om hen heen. Gezinnen zijn doodsbang, in shock en wanhopig op zoek naar veiligheid. Het psychologische leed als gevolg van de militaire operatie van Rusland voor kinderen is enorm.

Tientallen kinderen houden zich schuil in bomkelders, kelders, metrostations en andere ondergrondse ruimten, terwijl anderen hun huizen zijn ontvlucht naar de buurlanden. Voor deze kinderen is het belangrijk dat er een vorm van structuur en stabiliteit in hun leven blijft bestaan.

Zorgen voor de behoeften van volwassenen helpt kinderen


Kinderen zitten niet meer op school, ze zijn niet meer in een veilige omgeving, maar toch proberen volwassenen en ouders in hun nieuwe realiteit voor enige structuur te zorgen. Dus geven sommigen les en proberen ze spelletjes te spelen zodat ze "normaliteit" kunnen ervaren, of dat nu speeltijd is of het volgen van lessen. Natuurlijk is dit meer dan moeilijk voor de volwassenen die ook onder trauma's en angst lijden. Dergelijke grootschalige verplaatsingen kunnen blijvende gevolgen hebben voor de komende generaties. We moeten ervoor zorgen dat deze oorlog ophoudt.



De feiten (op het moment van schrijven):

  • Door de crisis in Oekraïne zijn sinds 24 februari 2022 meer dan 6,5 miljoen mensen ontheemd geraakt.
  • Meer dan 400.000 kinderen leven momenteel in het conflictgebied.
  • De armoede onder kinderen is in de regio's Donetsk en Luhansk in Oekraïne met meer dan 57% gestegen.
  • Sinds het begin van het conflict zijn meer dan 750 onderwijsvoorzieningen beschadigd.
  • Sinds het begin van het conflict in Oekraïne zijn bijna 3.370 burgers gedood en meer dan 7.000 gewond geraakt.


Wat kunt u doen?


Hoewel gevoelens van machteloosheid en gevoelloosheid de toon zetten, weet dat we wel degelijk iets kunnen doen! Blijf kritisch en doneer aan organisaties met expertise op dit werkterrein.
Wij hebben grote bewondering voor de volgende organisaties en raden deze dan ook van harte aan:

Human Rights Watch
Human Rights Watch onderzoekt en rapporteert over misstanden die in alle uithoeken van de wereld plaatsvinden. Human Rights Watch verdedigt de rechten van mensen wereldwijd. Ze onderzoeken nauwgezet misstanden, geven de feiten breed uitgemeten weer en oefenen druk uit op de machthebbers om rechten te respecteren en gerechtigheid te bewerkstelligen. Human Rights Watch is een onafhankelijke, internationale organisatie die werkt als onderdeel van een levendige beweging om de menselijke waardigheid hoog te houden en de zaak van mensenrechten voor iedereen te bevorderen.

Save the Children
Save the Children is sinds 2014 actief in Oekraïne en levert essentiële humanitaire hulp aan kinderen en hun families. Jouw donatie aan Children’s Emergency Fund kan helpen om kinderen en gezinnen die getroffen zijn door het conflict in Oekraïne en over de hele wereld onmiddellijke hulp te bieden, zoals voedsel, water, hygiënekits, psychosociale steun en financiële steun. Samen kunnen we kinderen in crisissituaties beschermen.

UNICEF
Unicef werkt samen met partners om kwetsbare kinderen en gezinnen te helpen met essentiële diensten - waaronder gezondheidszorg, onderwijs, bescherming, water en sanitaire voorzieningen - en met levensreddende benodigdheden. Help UNICEF om deze gezinnen te bereiken en doneer.

We are Up To Do Good, what are you up to?

Met de aankoop van dit tafeltje genaamd - The Four legged Friend - steun je de eerder genoemde organisaties.



Sources: hrw.org, savethechildren.org, unicef.org
Foto 1: savethechildren.org

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password