De Aardbeving In Turkije & Syrië

person Posted By: Up To Do Good

Help! Een aardbeving met een dodelijke kracht van 7,8 heeft maandag 6 februari het oosten van Turkije en het noorden van Syrië getroffen. De beving, de eerste grote aardbeving die het gebied in ongeveer 200 jaar trof, kostte op het moment van schrijven aan meer dan 36.000 mensen in Turkije en Syrië het leven.

Tot overmaat van ramp hebben de ijskoude temperaturen in de regio de reddingswerkzaamheden bemoeilijkt en het voor de meer dan 68.000 gewonden moeilijk gemaakt om medische behandeling te krijgen en te bereiken.

De aardbeving vond plaats in de vroege ochtenduren, toen de meeste mensen in hun huizen lagen te slapen. Bovendien werd de eerste beving gevolgd door een reeks naschokken, waarvan er één bijna even sterk was als de hoofdbeving. Om dit in perspectief te plaatsen: De hoogste en zwaarste waarde die een aardbeving kan hebben op de Schaal van Richter is een 8, en deze beving was een 7,8.

Omdat het zo lang geleden is dat deze regio zo'n zware aardbeving heeft meegemaakt, hebben de Turkse hulpdiensten moeite om te reageren op de honderdduizenden mensen die in directe nood verkeerden.

Om alles nog erger te maken, is Syrië nog steeds verwikkeld in een lange, wrede burgeroorlog en heeft de regering van de Syrische president Bashar al-Assad (samen met het besluit van de Russische regering om een veto uit te spreken tegen het openen van de grenzen in het noordwesten van Syrië om buitenlandse hulp mogelijk te maken) het moeilijk, zo niet onmogelijk gemaakt voor humanitaire inspanningen om Syriërs in nood te bereiken. We kunnen zoveel ellende niet bevatten.

Giro 555 haalde al bijna 25 miljoen op en zal deze giften gebruiken voor voedsel, schoon water en medicijnen; onderdak en tijdelijke huisvesting voor mensen die hun huis hebben verloren; psychosociale en geestelijke gezondheidszorg voor overlevenden; economische hulp en herstel op lange termijn. Er is nog zoveel meer nodig.

Turkije en Syrië hebben niet alleen onmiddellijke hulp nodig, maar zullen ook de komende tijd hulp nodig hebben omdat zij te maken hebben met overweldigende verwoestingen op vrijwel alle niveaus, van medische behoeften tot de wederopbouw van huizen en infrastructuur.


Je hulp is vaak nog lang na een ramp nodig.


Dus voor mensen die nu willen doneren maar dat niet kunnen of terugkerende donaties willen opzetten, ook over een paar maanden is je donatie nog meer dan welkom, want er zal nog lang behoefte zijn aan hulp.

 Steun alstublieft de mensen van Turkije en Syrië, de komende maanden zullen wij met Up To Do Good zowel Giro 555 als War Child blijven steunen.



Dankjewel.

Bron: turkiye.un.org, reuters.com

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password