Klimaatweek

person Posted By: Up To Do Good

Hi!

Welkom en leuk dat je deze blog leest. Misschien ben je hier beland via onze website, misschien volg je een van onze socials. Het maakt allemaal niet zoveel uit; het belangrijkste is dat jij nieuwsgierig bent naar ons verhaal!

Allereerst meer over UpToDoGood en wat we doen. UpToDoGood is een beweging met als missie de wereld mooier, eerlijker en duurzamer te maken. Kort gezegd; goed doen!

Dat doen we door in onze shop op de luchthaven en de webshop mooie producten te verkopen die op allerlei manieren goed zijn gemaakt. Met de opbrengsten uit verkoop steunen wij goede doelen, zoals Human Rights Watch, De Voedselbank, Onetreeplanted, Klabu en nog veel meer mooie initiatieven. Daarnaast brengen we op onze socials, website en in de winkel allerlei goede initiatieven onder de aandacht. We hebben regelmatig mooie exposities in de winkel.

Graag willen we jullie blijven informeren over de stand van zaken in de wereld en tegelijk jullie een goed gevoel geven en attenderen op mooie producten die ook echt mooi gemaakt zijn. Voor ons telt dat alle kleine veranderingen in ons dagelijks leven al veel kunnen veranderen en dat is onze missie: impact genereren om de wereld mooier, eerlijker en duurzamer te maken.

Iedereen in ons team komt aan bod en licht een doel uit waarbij zij in hoge mate betrokkenheid voelen. Deze week vertelt Shirley de Groot, onze store manager.

Shirley aan het woord
Ik ben Shirley en werk als store manager bij UpToDoGood. Duurzaamheid is mijn grote interesse. Zoals velen kan ik mij zorgen maken hoe het klimaatprobleem onze levens gaat veranderen. Maar daarnaast weet ik ook dat er miljoenen gemotiveerde mensen rondlopen op onze aarde die zich vastbijten in een zoektocht naar oplossingen. Een veelbelovend en duurzaam perspectief dus!

Bij UTDG zijn we hier intensief mee bezig: duurzaamheid. Een woord dat we steeds vaker zien en horen. Zó vaak dat het lijkt alsof de samenleving het als een mantra heeft geaccepteerd. Thuis aan de eettafel, in de trein op weg naar werk, en dan heb ik het nog niet eens gehad over nieuwsapps… Kortom, de wereld is in de ban van duurzaamheid.

Maar waarschijnlijk vraag je je af waar deze blog over gaat. Duurzaamheid is een breed begrip (lees: immens groot). De VN heeft niet voor niets de 17 Sustainable Development Goals in het leven geroepen.

Als moeder maak ik mij regelmatig zorgen over klimaatverandering. De aarde heeft altijd warmere en koudere periodes gekend, maar de situatie waarin we nu leven is anders door de grote invloed van menselijk handelen. Door de manier waarop we nu omgaan met de verbranding van fossiele brandstoffen krijgen we te maken met schadelijke CO2-uitstoot. Pas als we dat grondig terugdringen kunnen we de temperatuurstijging beperken.

Ik realiseer mij dat klimaatverandering geen probleem van de toekomst is. Nu al veroorzaakt de opwarming van de aarde schade aan ecosystemen en vallen er slachtoffers. De gletsjers smelten, het poolijs verdwijnt, veel planten- en diersoorten worden bedreigd, stijging van de zeespiegel, koraalriffen verbleken en hevige droogten veroorzaken honger en oorlog.

Van 28 oktober tot 5 november is de Nationale Klimaatweek en staat bij UpToDoGood alles in het teken van klimaatverandering. Het doel dat zal worden uitgelicht is Sandbag. Er zijn veel goed initiatieven die zich bezighouden met het positief beïnvloeden van het klimaat door CO2 uitstoot terug te dringen. Deze heb ik gevonden:
- Cool Earth (https://www.coolearth.org/) Cool Earth gaat klimaatverandering tegen door regenwoud te beschermen door lokale communities van geld te voorzien. Zo wordt het voor hen niet meer nodig hun bosgebied te verkopen om zichzelf te kunnen onderhouden.
- Sierra Club (https://www.sierraclub.org/) Zij houden zich bezig met het sluiten van kolencentrales.
- Sandbag (https://sandbag.be/) Sandbag is eigenlijk de anti-drugs politiemacht van de Europese CO2 emissie-handel. Ze kopen emissierechten om die vervolgens te vernietigen. Dit doen ze voor ongeveer € 5,00 per ton. Maar ze doen meer. Ze proberen ook het aantal emissierechten wat de EU ‘verkoopt’ zo laag mogelijk te houden.

We hopen dat jullie tijdens de klimaatweek ons helpen deze organisaties te steunen met financiële middelen en daarnaast (nog) meer bewustwording..

Do good; With your purchase you give back to nature and society

Wij kijken er erg naar uit om jullie van interessante en vooral mooie posts te voorzien. Heb je vragen, tips of andere opmerkingen? Stuur ze dan naar blog@uptodogood.nl

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password