Soul-Soothing African Peanut Stew recept in Combekk's Dutch Oven

person Posted By: Up To Do Good

Koudere dagen vragen om gemakkelijke één-pot comfort food! Daarom delen we graag een van onze favoriete vegan herfstrecepten die je kunt bereiden in de duurzame, 100% gerecyclede gietijzeren Dutch Oven van Combekk.

Ziel verzachtende Afrikaanse pindastoofpot van Oh She Glows.

Ervaar de perfecte match tussen pindakaas en zoete aardappel in dit verwarmende en licht pittige gerecht. Ben je een fan van pittig eten? Dan kun je wat cayennepeper toevoegen voor een extra kick.



Porties: Maakt 6 porties

Ingrediënten
1 theelepel extra vierge olijfolie
1 middelgrote zoete ui
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 jalapeño, eventueel ontpit en in blokjes gesneden (optioneel)
1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in stukjes van een halve centimeter gesneden
2 blikken tomatenblokjes, met sap
Fijn zeezout en versgemalen zwarte peper
50 gram natuurlijke pindakaas
1 liter groentebouillon, plus meer indien nodig
1½ theelepel chilipoeder
¼ theelepel cayennepeper (optioneel)
2 blikken kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
2 handenvol babyspinazie of ontsteelde, gescheurde boerenkoolbladeren
Verse koriander- of peterselieblaadjes, om te serveren
Geroosterde pinda's, om te serveren

Bereiding

1. Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en sauteer ongeveer 5 minuten, of tot de ui doorschijnend is.

2. Voeg de paprika, jalapeño (indien gebruikt), zoete aardappel en tomaten met hun sap toe. Verhoog het vuur tot middelhoog en laat nog 5 minuten sudderen. Breng de groenten op smaak met zout en zwarte peper.

3. Klop in een middelgrote kom de pindakaas en 1 kopje van de groentebouillon door elkaar tot er geen klontjes overblijven. Roer het mengsel door de groenten samen met de resterende bouillon, chilipoeder en de cayenne (indien gebruikt).

4. Bedek de pan met een deksel en zet het vuur laag. Laat 10 tot 20 minuten sudderen, of tot de zoete aardappel vork-gaar is.

5. Roer de kikkererwten en spinazie erdoor en kook tot de spinazie verwelkt is. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

6. Schep de stoofpot in kommen en garneer met koriander en geroosterde pinda's.

Eet smakelijk!

Uittreksel uit Het Oh She Glows Kookboek: Veganistische recepten om van binnenuit te stralen door Angela Liddon. Copyright © 2014 Glo Bakery Corporation. Alle rechten voorbehouden.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password