Up To Do Good doneert aan Sandbag

person Posted By: Up To Do Good

Zoals je weet doneert Up To Do Good 50% van de opbrengst aan goede doelen en initatieven. De opbrengsten van de klimaatweek hebben we gedoneerd aan Sandbag. Lees hieronder meer over deze organisatie!

Sandbag is een klimaat denktank die op basis van data analyse klimaatacties organiseert. Dit doen ze vooral op het gebied van CO2 uitstoot. Ze kopen onder andere emissierechten op, om de industrie zo te stimuleren over te gaan op schone brandstoffen. 

Sandbag werd in 2008 opgericht in Londen en verplaatste haar activiteiten in 2013 naar Brussel; de politieke hoofdstad van Europa. Vanuit daar doen ze onderzoek naar CO2 uitstoot en geven ze informatie aan politieke instanties. Actie voeren op basis van feiten en duidelijke analyses dus! Ook kopen ze emissierechten op om deze daarna te vernietigen. 

Hun zusterorganisatie Ember zit nog steeds in Londen en richt zich vanuit daar op het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen, waaronder kolen. Hele mooie organisaties om met hun werk te steunen! Wil je meer weten, kijk dan op sandbag.be

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password