Update over Don’t Turn Your Back campaign

person Posted By: Up To Do Good

Nooit je rug keren naar misbruik. Dus ook niet als het gaat over misbruik van de Nepalese migranten in Qatar. De missie van de stichting Pro2 is de werkomstandigheden van de Nepalese migranten te verbeteren en werkgelegenheid in Nepal zelf te creëren.

“Don’t Turn Your Back” is een samenwerking tussen Cruyff en de stichting Pro2.

Je kunt niet wegkijken voor wat er is gebeurd in Qatar met de Nepali die bij de bouw van de stadions voor het WK in erbarmelijke omstandigheden hebben moeten werken. Daarom hebben we onze krachten gebundeld. Cruyff heeft het mooiste shirt ooit uit het Nederlandse voetbal en de stichting Pro2 heeft een netwerk en de juiste contacten in Nepal. Deze shirts hebben wij bij Up To Do Good in de winkel verkocht in de aanloop naar het WK. Alle opbrengsten van deze shirts zijn gedoneerd aan Stichting Pro2, maar liefst een bedrag van ruim EUR 18.000. Daar zijn we heel erg trots op!

In totaal is er met deze actie ongeveer EUR 90.000 opgehaald. Met dit bedrag kan Stichting Pro2 de nabestaanden van de arbeiders die gewerkt hebben aan de WK stadions in Qatar, helpen. In samenwerking met Return Migrant Nepal worden er nieuwe kansen gecreëerd. Return Migrant Nepal motiveert en steunt deze mensen om een eigen onderneming op te starten. De stichting helpt met een investering en een start salaris waarmee ze zich sowieso 2 jaar kunnen onderhouden. Door financiële stabiliteit te bieden zullen ze niet genoodzaakt worden om in het buitenland hun geluk te zoeken en te moeten werken in erbarmelijke omstandigheden.


We zijn heel erg dankbaar voor jullie steun!

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password