UpCircle

Huidverzorging van gerecyclede, natuurlijke ingrediënten om verspilling van herbruikbare grondstoffen tegen te gaan. Dat is waar UpCircle voor staat.

Lees verder

Er zijn 17 producten.

Item 1-17 van 17 in totaal item(s)

Actieve filters

Het Britse bedrijf UpCircle, opgericht in 2015, kijkt radicaal anders naar organisch restafval. Ze verzamelen namelijk natuurlijke grondstoffen van bedrijven en individuen en verwerken het in hun producten. Dit wordt ook wel upcycling genoemd. Zo worden bijvoorbeeld koffieresidu en steenvruchten omgezet in een zeer gevarieerde reeks van cleansers, scrubs en serums. Door lokale afvalstromen te onderscheppen wordt onnodige verspilling van recyclebare natuurlijke ingrediënten voorkomen. Het begon met het verzamelen van koffiedik uit één koffiesalon, ze verzamelen nu bij honderden koffiehuizen in heel Londen - en de lijst groeit!

Omdat cosmetica een veelgebruikt product is, produceert de cosmetica-industrie wereldwijd elk jaar 120 miljard verpakkingen. Complexe deksels, dozen met meerdere lagen en cellofaan, waarvan een groot deel overbodig, niet-recycleerbaar is en op onze stortplaatsen en oceanen terechtkomt. Om deze verspilling tegen te gaan zijn de verpakkingen in het assortiment van UpCircle 99% plasticvrij.  Naast de producten is ook het marketingmateriaal gemaakt van papier dat is gemaakt van gerecyclede koffiekopjes en gebruiken ze alleen papieren tape dat is gemaakt van gerecyclede vezels.

Met een optimistische houding en down-to-earth aanpak zet UpCircle zich trots in voor een een circulaire economie!

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password