What are we up to? We are up to do good!

Up To Do Good is een nieuwe “one of a kind” conceptstore op Schiphol Plaza en online platform met unieke duurzame design accessoires en fashion met ‘groene’ labels. Het doel? De wereld mooier en beter maken!

Onze winkel zit vóór de douane, bij het station.

UP TO DO GOOD - Schiphol Plaza

Op Schiphol, in het hol van de leeuw, wil Up To Do Good iedereen inspireren goed te doen. Niet zomaar een winkel, maar een nieuw retail concept waar door de verkoop van producten tegelijkertijd een impact wordt gemaakt op het gebied van duurzaamheid en sociale betrokkenheid. Met een aankoop bij Up To Do Good, koop je iets moois en steun je bovendien goede doelen.


Just be good, do good & feel good!

De producten die je vindt bij Up To Do Good op Schiphol Plaza en het online platform, zijn uniek, geweldig om te zien, fijn om te gebruiken en soms just pretty, maar áltijd duurzaam geproduceerd en stuk voor stuk producten met een bijzonder verhaal.

UP TO DO GOOD - Schiphol Plaza

Onze ambitie: een duurzamere toekomst voor iedereen

Up To Do Good is een initiatief van Esther Blaffert en Paulien de Vries, die als eigenaren van de HAY brandstores in Amsterdam en Rotterdam en interieurstudio Friday next al veel ervaring hebben op het gebied van design en retail. “We willen graag onze kracht en kennis bundelen en in deze concept store retail en hospitality op een duurzame manier samenbrengen, zodat we ons op deze manier kunnen inzetten voor een betere wereld. Bij ons koop je prachtige producten, die niet alleen fijn zijn om te hebben, maar ook goed zijn voor mensen, dieren, milieu en de maatschappij.” 
Blaffert en De Vries hebben zich laten inspireren door de 17 Sustainable Development Goals die de Verenigde Naties in 2015 hebben geformuleerd om te streven naar een betere en duurzamere toekomst voor iedereen. In de conceptstore op Schiphol Plaza en op het online platform van Up To Do Good vind je een originele samenstelling van duurzame producten die met zorg en aandacht door Blaffert en De Vries is samengesteld. “Alle merken die we verkopen zijn goed gemaakt, van hoge kwaliteit, met een bijzonder verhaal en steunen zelf ook nog eens mooie doelen. Denk aan House of Marley, Return to Sender, Stop the water while using me en nog veel meer bijzondere collecties.

Het assortiment van Up To Do Good is breed en je vindt er mode, gifts, beautyproducten, travel gear, audio accessoires, kitchenware, sieraden en nog veel meer. De collectie is zorgvuldig geselecteerd door Up To Do Good en daardoor exclusief en bijzonder.

Eerlijke koffie

Bij Up To Do Good kun je ook lekker koffie drinken en een hapje eten. De Koffiesalon (de bekende koffieketen uit Amsterdam van Diederik Habbema) is namelijk ook “up to do good”. Met fairtrade koffie, duurzame meubels en menukaarten van het gras van Schiphol past de Koffiesalon helemaal in het concept; eerlijke koffie!

De Koffiesalon - UP TO DO GOOD

En als je geen zin hebt iets te kopen of helemaal niets nodig hebt, kun je altijd langskomen voor de wisselende expositie bij Up To Do Good. Het thema is altijd één van de 17 sustainable ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De spits wordt afgebeten door Planq, een design studio die producten ontwerpt door gebruik te maken van restmaterialen, zoals oude spijkerbroeken en zelfs uniformen van de KLM. Daarnaast exposeert Thirza Schaap, een fotograaf en kunstenaar die aandacht vraagt met haar kunstproject Plastic Ocean voor het milieu en plasticvervuiling.

Be good, do good and feel good, want met elke aankoop steun je een goed doel, Up To Do Good doneert namelijk een deel van de opbrengsten naar door Up To Do Good geselecteerde goede doelen. Bij Up To Do Good kun je dus besteden en tegelijkertijd bijdragen. De doelen die de VN heeft gesteld moeten we kunnen halen in 2030. Voor Up To Do Good dus genoeg te doen. Graag verwelkomen wij jullie in de conceptstore en op het online platform van Up To Do Good! Ready to do some good? Kom langs en help ons de impact zo groot mogelijk te maken.
Openingstijden

Maandag: 08.00 - 21.00
Dinsdag: 08.00 - 21.00
Woensdag: 08.00 - 21.00
Donderdag: 08.00 - 21.00
Vrijdag: 08.00 - 21.00
Zaterdag: 08.00 - 19.00
Zondag: 08.00 - 19.00


Exposities

In onze winkel willen we je mooie initiatieven laten zien op het snijvlak van duurzaamheid, design en kunst. Daarom is een deel van de winkel bestemd voor een of meer wisselende exposities. We zijn gestart met Planq en Thirza Schaap.

Planq: een duurzame innovatieve design studio

Expositie Planq - UP TO DO GOOD

Studio Planq is opgericht door twee broers met gevoel voor design. Als ingenieurs hebben zij veel kennis van materialen. Met deze kennis en hun passie voor het milieu, creëren zij interieurs, life-style producten en meubels met gebruikte materialen. PLANQ heeft een proces bedacht waarbij van gerecyclede jeans meubels worden gemaakt.

Bij Up To Do Good kun je zien hoe dat proces verloopt en kun je ook de mooie eindproducten zien.


Thirza Schaap

Expositie Thirza Schaap - UP TO DO GOOD

De Nederlandse fotografe Thirza Schaap verdeelt sinds 2012 haar tijd tussen Amsterdam en Kaapstad. Het is daar waar ze zich echt bewust werd van het probleem met afval plastic dat we hebben. Op het strand zag zij elke dag de grote hoeveelheden plastic die daar aanspoelden en ze besloot daar iets mee te doen. Zij begon het kunstproject “Plastic Ocean”. Elke dag verzamelt zij plastic en gebruikt dit om prachtige sculpturen te maken die zij tegen een pastelkleurige achtergrond fotografeert. Door deze tegenstelling probeert zij een emotionele reactie bij het publiek uit te lokken. Daarmee creëert zij niet alleen de mooiste foto’s, maar wil zij mensen ook bewust maken van het plastic afvalprobleem.
Bij Up To Do Good is een deel van haar prachtige werk te zien en te koop!

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password