Return to Sender

Return to Sender is in 2006 opgericht door Katja Schuurman, Tessa Vos en Maarten van Huijstee met als missie duurzame ontwikkeling te bereiken door eerlijke handel. Return to Sender probeert vrouwen uit ontwikkelingslanden te helpen een leven voor zichzelf en voor hun familie op te bouwen. De inkomsten van het bedrijf gaan rechtstreeks “terug naar de maker” en het bedrijf steunt Plan Nederland. Dubbel goed dus: met je aankoop van een product van Return to Sender, steun je Plan Nederland en de goede doelen van Up To Do Good!

Lees verder

Er zijn 52 producten.

Item 1-24 van 52 in totaal item(s)

Actieve filters

Return to Sender Goud geweven lamp
  • -15%

Return to Sender Goud Geweven Lampenkap

Normale prijs € 49,95 -15% Prijs € 42,46
Deze lamp van Return to Sender is gemaakt van goudkleurig metaaldraad. Met de hand geweven door vrouwen in Moradabad in Noord-India. De techniek...
Return to sender vaas Wave

Return to Sender Vaas Wave Groot

Prijs € 169,95
Deze prachtige limited edition wave vaas van Return to Sender valt op door zijn vorm en bijzondere beschildering. Handgemaakt door vrouwen in Noord...

Samenwerking met topdesigners en lokale gemeenschappen

Return to Sender werkt met zeven Nederlandse topdesigners die samen met vakmensen uit ontwikkelingslanden de jaarlijkse designcollectie ontwikkelen. Een collectie die geïnspireerd is op de technieken en materialen uit het land en de kennis van kleuren en vormen van de designer. Op deze manier komen twee werelden samen in één uniek product: handgemaakte designerproducten met een bijzonder verhaal. De collectie van Return to Sender is daardoor heel divers. Up To Do Good verkoopt bijna de hele collectie. Je vindt er vazen, sieraden, textiel, kaarsen, kussens en nog veel meer. Return to Sender heeft door de verkoop van meer dan 2 miljoen producten tot nu toe al bijgedragen aan het creëren van ruim 8800 banen wereldwijd.

Samenwerking met Plan Nederland 

Return to Sender werkt samen met Plan Nederland aan een betere toekomst voor meisjes in ontwikkelingslanden. Plan Nederland is wereldwijd actief om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk meisjes en jonge vrouwen een kans krijgen een beroepsopleiding te volgen en deze succesvol af te ronden. Met een jaar extra basisschool stijgt hun latere inkomen met 10 tot 20%. Een jaar langer voortgezet onderwijs en ze verdienen later zo’n 25% meer. Samen met Plan Naderland wordt ondernemerschap gestimuleerd. Door beroepsgerichte opleidingen krijgt de nieuwe generatie een betere kans op werk.

Geïnteresseerd in de collectie van Return to Sender?

Ben je benieuwd geworden naar de mooie designcollectie van Return to Sender? Kom dan naar onze winkel op Schiphol, of kijk in onze webshop!

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password