Susan Bijl

De New Shopping Bag ontworpen door Susan Bijl, is een tas die alle wegwerp plastic tassen overbodig maakt.

Lees verder

Er zijn 32 producten.

Item 1-32 van 32 in totaal item(s)

Actieve filters

Susan Bijl is een Nederlandse ontwerper uit Rotterdam die staat voor het verminderen van afval op een kleurige manier. Susan Bijl was op jonge leeftijd al bezig met opruimen en haar wereld efficiënter te maken. Dat gecombineerd met een goed gevoel voor kleur en vorm, bracht haar op het idee om een tas te ontwerpen die alle plastic tassen overbodig zou maken.

In de lokale vliegerwinkel ontdekte ze de voordelen van de ripstop nylon. Dit materiaal is dun, maar heel sterk, licht, voelt bijna als papier en is in heel veel verrassende kleuren te krijgen. Susan nam het archetype van de plastic tas als uitgangspunt, maar maakte het ontwerp nog functioneler door er meer ruimte aan de zijkanten aan toe te voegen. Ook kwam er op haar ontwerpen de zo kenmerkende diagonale streep, de “ Flash” , die een mooi contrast aan het ontwerp toevoegt.

De New Shopping Bag was born!

De collectie "Recollection" is helemaal gemaakt van gerecycled ripstop nylon en daarmee een flashforward. Deze en andere collecties zijn verkrijgbaar bij Up To Do Good!

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password