Fifth Origins

Fifth Origins is een lifestyle merk dat duurzaamheid, stijl en sociale impact combineert. Samen proberen de ontwerpers, de ambachtslieden en de klanten van het merk een verandering tot stand te brengen: op naar een groenere, eerlijkere planeet met gelukkigere mensen. Fifth Origins is 100% sociaal. Met een aankoop van een mooi duurzaam product van Fifth Origins, help je de makers hun doel te bereiken en daarnaast steun je de goede doelen van Up To Do Good!

Lees verder

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)

Actieve filters

Samenwerking met lokale gemeenschappen 

Fifth Origins benadert de ambachtslieden waar zij mee samenwerken als co-designers en partners in het maakproces. Dit zorgt ervoor dat de lokale ambachtslieden uit de Himalaya hun traditionele ambacht kunnen uitoefenen en gebruiken voor designs van nu. Voor hen is het heel belangrijk om te weten dat er vraag is naar en erkenning is voor hun ambacht. Dit leidt tot behoud van hun ambacht en eer in hun werk. Natuurlijk heeft dit ook een positieve invloed op de gemeenschappen waar zij in leven. 

Duurzame grondstoffen en eerlijk loon 

Fifth Origins gebruikt alleen lokale materialen. De ambachtslieden maken de producten met ecologische materialen en houden bij elke stap in het proces rekening met duurzaamheid. Zo gebruiken zij milieuvriendelijke verf, recyclen zij het gebruikte water op een duurzame manier, reduceren ze CO2 uitstoot zo veel mogelijk, gebruiken ze wol van schapen die diervriendelijk behandeld worden en gebruiken ze zoveel mogelijk biologische materialen.     

Geïnteresseerd in de collectie van Fifth Origins?

Ben je benieuwd geworden naar de mooie designcollectie van Fifth Origins? Kom dan naar onze winkel op Schiphol, of kijk in onze webshop!

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password