Tiny Miracles

De vazen van Tiny Miracles zorgen ervoor dat ongeschoolde gemeenschappen in India werk hebben, doordat zij deze simpele maar mooie vazen kunnen maken.

Lees verder

Er zijn 9 producten.

Item 1-9 van 9 in totaal item(s)

Actieve filters

Tiny Miracles begon letterlijk met een kind in India dat naar school kon dankzij de hulp van oprichter Laurien Meuter. Zij realiseerde zich al snel dat de oplossing niet alleen was om kinderen naar school te sturen, maar dat er veel fundamentelere veranderingen nodig waren in de mindsets van de ouders. Daarom begon zij in 2010 te werken met twee gemeenschappen uit de sloppenwijken van India.

Sindsdien heeft zij met vallen en opstaan deze gemeenschappen geholpen aan de hand van vijf aandachtsgebieden: bewustzijn, opleiding, gezondheidszorg, genereren van inkomen en plezier hebben. Het begint allemaal met een duurzaam inkomen. Om dit te bereiken vroeg Laurien haar neef Pepe Heykoop, die toen net was afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, om eenvoudige maar hoogwaardige producten voor Tiny Miracles te ontwerpen. Deze ontwerpen moesten ervoor zorgen dat de arme, ongeschoolde gemeenschappen aan het werk konden.

Daarnaast was de opdracht dat de producten zo mooi moesten zijn dat ze ook zonder het verhaal goed zouden verkopen. Pepe Heykoop ontwierp de Paper Vase Cover voor Tiny Miracles en daarmee heeft hij alle verwachtingen meer dan waar gemaakt. Het maken en verschepen is relatief makkelijk en vereist maar twee vaardigheden: vouwen en naaien. Plus het ziet er heel mooi uit en is functioneel.

De gemeenschappen waar Tiny Miracles mee werkt hebben nu een duurzaam inkomen en daarmee kunnen zij voedsel en onderdak betalen, maar ook zaken als gezondheidszorg en opleiding. Ook is er grote vooruitgang geboekt op het gebied van gelijkheid van mannen en vrouwen. Door een Paper Vase aan te schaffen bij Up To Do Good help je Tiny Miracles de wereld een beetje beter te maken!

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password