De week van de circulaire economie

person Posted By: Up To Do Good

De toekomst is circulair! Leer meer over De Week van de Circulaire Economie en het ciculaire merk NOWA.

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Het is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, MVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland.

Tijdens deze week krijgen goede voorbeelden een podium en ontmoeten pioniers en initiatiefnemers elkaar. Successen en uitdagingen worden besproken en starters in de circulaire sector krijgen tips om aan de slag te gaan en de uitdagingen het hoofd te bieden.

In 2022 is het thema 'Actieplan voor de toekomst”: Vragen die centraal staan zijn 'We moeten in actie komen om in 2050 volledig circulair te zijn, maar hoe doen we dit?' Op het gebied van circulariteit zijn er al veel initiatieven.

Ontwerpen van circulaire producten gaat enerzijds over design met lange levensduur, degelijk zijn en tegen een stootje kunnen. Kwaliteit staat voorop bij de keuze van materialen en hoe het product in elkaar wordt gezet. Anderzijds gaat dit over het ontwerpen van producten die gebruikers langer mooi en nuttig vinden te blijven gebruiken. Kan een apparaat voldoen aan de laatste technologie zonder het gehele product te hoeven vervangen? De service bij reparatie kan anders worden geregeld of termijnen van garantie. Kan de klant het product personaliseren, zodat het voor de consument een grotere waarde heeft en blijft houden?



Het materiaal gebruik van circulaire producten is ook belangrijk en bepalend.

Bij Up To Do Good verkopen wij bijvoorbeeld sieraden van Nowa. Nowa staat voor “No Waste” en maakt tijdloze sieraden van goud en zilver uit oude mobieltjes. Voor elk sieraad dat verkocht wordt, worden er afvaltelefoons gered van de vuilnisbelt in Afrika door Closing the Loop.

Er zit vaak veel waarde in grondstoffen uit afval en elektronisch afval (e-waste) groeit sneller dan elke andere afvalstroom. Echter, minder dan 20% van al het e-waste wereldwijd wordt gerecycled. Mensen zijn zich vaak niet bewust van de waardevolle metalen, zoals goud, zilver en koper, die in hun oude elektronica zitten. In Nederland alleen al wordt er jaarlijks voor €27 miljoen aan goud weggegooid. Daarbij liggen er 3 tot 4 miljoen oude telefoons in onze lades stof te happen. Door te laten zien dat er waarde zit in afval en dat je dus mooie dingen kunt maken van afvaltelefoons, wil Nowa mensen aanzetten tot actie. Verkoop je telefoon of laat hem recyclen.

(bron voor de wereld van morgen, Nowa.com)

Deze week lichten wij producten uit uit onze collectie met een hoog circulair karakter, we hopen je hiermee te inspireren!

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password