FROM SCRAPS CERAMICS

person Posted By: Up To Do Good

5 november bracht team Up To Do Good een bezoek aan Cor Unum, een keramisch atelier in ’s-Hertogenbosch, waar met veel passie en vakmanschap prachtig keramiek van nationaal en internationaal gekende ontwerpers wordt vervaardigd.

Cor Unum – letterlijk: één van hart – wordt gedragen door velen: door ambassadeurs en studenten, door ontwerpers en vrijwilligers, door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en professionals. Allen delen ze één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan eraan bijdragen de wereld iets mooier te maken.

FROM SCRAPS servies

Samen met Cor Unum heeft Up To Do Good een schitterend servies geproduceerd. Het servies is opgebouwd uit overgebleven klei en draagt daarmee bij aan afvalvermindering. Deze kleine stukjes klei worden in de fabriek verzameld en zijn de basis voor het FROM SCRAPS servies. Om het mogelijk te maken het servies op hoge temperatuur te bakken, voegt Cor Unum zijn eigen geheime ingrediënten toe. Hierdoor wordt het servies minder kwetsbaar en kun je het in de afwasmachine doen.

De combinatie van alle verschillende soorten klei geeft het servies de karakteristieke kleur en maakt elk stuk uniek. Omdat de mix van ingrediënten altijd anders is, kunnen de kleuren en diktes van het servies verschillen, maar deze imperfecties dragen vooral bij aan dit unieke product.

FROM SCRAPS servies

FROM SCRAPS bestaat uit een koffiekop, een theekop, een espresso kopje, een bord, een schaaltje en een pitcher. Met de opbrengsten van het servies steunt Up To Do Good initiatieven gekoppeld aan het 8ste doel: inclusieve, economische groei, werkgelegenheid en fatsoenlijk werk voor iedereen.

What are you up to?

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password