Is drinken uit koper gezond?

person Posted By: Up To Do Good

Overal kom je ze tegen en je hoort er de wildste verhalen over: koperen flessen en bekers. Uit koper drinken schijnt heel goed te zijn. De één vindt het onzin en de ander zweert erbij. Omdat wij heel erg van mooie dingen houden en zeker als ze ook nog duurzaam zijn, waren wij meteen fan. Natuurlijk zien ze er heel mooi uit, maar doet het nou ook echt iets, drinken uit een koperen fles of beker?

Koper is al eeuwenlang bekend om zijn vele gunstige werkingen. Je hebt het nodig in je lichaam. Het heeft een gunstig effect op je immuunsysteem, je spijsvertering en ontstekingen in je lichaam. Daarnaast staat koper bekend als bestrijder van bacteriën, schimmels en virussen. Als je water opslaat in koper, zullen er langzaam kleine hoeveelheden koper ionen oplossen in het water en de bacteriën vernietigen.


Supermetaal


Het klinkt een beetje als een supermetaal. Koper heb je dus nodig voor het functioneren van je lichaam. Grote hoeveelheden koper in je lichaam is wel ongezond. Gelukkig zullen er zo weinig koper ionen in het water oplossen dat je nooit een gevaarlijk niveau bereikt. Tegelijkertijd betekent dit natuurlijk dat de positieve effecten van de inname van koper ook niet zo groot zullen zijn. Maar, baat het niet; in deze hoeveelheden schaadt het in ieder geval ook niet. En, er is een hoop dat we niet weten van de werking van het lichaam, dus als jij in de positieve effecten van koper gelooft, weet je je gesteund door onder andere de eeuwenoude Ayurvedische leer.

Wat natuurlijk blijft staan is dat koper bewezen anti-bacteriële effecten heeft. Dus als je water in een koperen fles bewaart, zullen de bacteriën vernietigd worden. Dat kan alleen maar gezond zijn! Daarnaast is het alternatief al snel een fles of beker die van plastic gemaakt is. Zelfs als dit gerecycled plastic is, komen er kleine deeltjes plastic in het water terecht en dat is natuurlijk helemaal niet goed voor je lichaam. Des te meer reden om koper te gebruiken in plaats van plastic.



Forrest & Love

Daar komt nog eens bovenop dat koperen flessen en bekers supermooi zijn. Er is best veel verkrijgbaar, maar wij van Up To Do Good vinden deze van Forrest & Love het mooist qua uiterlijk en qua verhaal. Al hun producten worden gemaakt door ambachtslieden in India. Als je er goed naar kijkt kun je zien dat elk stuk uniek en met de hand gemaakt is. De techniek hiervoor bestaat al meer dan 100 jaar en met jouw aankoop help je deze ambachtslieden om deze techniek in stand te houden. Forrest & Love is verkrijgbaar bij Up To Do Good en is 100% natuurlijk en 0% schadelijk.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password