Wehlers – Furniture For Good

person Posted By: Up To Do Good

Wij zijn blij dat we een nieuwe expositie kunnen laten zien bij Up To Do Good. Vanaf deze week kun je kennis maken met Wehlers – Furniture For Good. Een Deens design label dat zich helemaal heeft toegelegd op het beste voor de wereld en het milieu. De aanpak van Wehlers maakt een significant verschil in de meubelindustrie.

De stoelen die Wehlers maakt zijn vervaardigd van plastic afval uit de oceaan. Wehlers gebruikt visnetten, E-waste, FSC hout en andere gerecyclede materialen voor het maken van de collectie. Dat de materialen kloppen is natuurlijk mooi, maar ook de ontwerpen zijn geweldig, alle kenmerken van Deens design zie je terug in deze collectie en alles wordt gemaakt met als focus een circulaire economie.

De aanpak van Wehlers is helder en transparant:
Respect. Respecteer het ECO system.
Repair. Repareer wat kapot is.
Re-use. Recycle meubels.
Re-Cycle. Hergebruik materialen voor het maken van nieuwe meubels na gebruik.
Remember. Wees bewust van dit principe en zo kunnen we samen echt het verschil maken.

We spraken met Henrik Holm, samen met zijn vrouw Maria de oprichter van Wehlers. Henrik gaf aan dat de wereld niet nog meer design meubels nodig heeft, maar dat de aanpak die zij hebben gekozen, duurzaam en circulair, laat zien dat duurzame consumptie echt mogelijk is. Henrik is positief over de transitie die we moeten doormaken om uiteindelijk de wereld te kunnen veranderen. Om in zijn woorden te spreken: “Our place in history depends on the choices we make all the time."

Leuk als jullie langskomen om Wehlers te zien, maar ook uit te proberen. We bieden namelijk sinds 15/11 een duurzame flexibele werkplek aan ingericht met Wehlers. Je kunt de werkplekken boeken via Choosewise, een online platform dat flexibele werkplekken aanbiedt. UpToDoGood is een inspirende plek met de lekkerste duurzame koffie.

Let do good!

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password