Onze donatie aan supermarkt FRIS en Studiezalen

person Posted By: Up To Do Good

“Ieder kind heeft iemand nodig die in hem of haar gelooft en die een helpende hand biedt wanneer dat nodig is” zegt Abdelhamid Idrissi, de oprichter van Studiezalen en Supermarkt FRIS. Veel kinderen, ook in Nederland, leven in armoede en armoede is een breed begrip.

Armoede in vocabulaire
Armoede zit niet alleen in geldgebrek. Het is meer dan grote gezinnen in kleine huizen met geldzorgen. Het gaat ook om armoede in vocabulaire en ervaringen. De bagage die je meekrijgt vanuit huis vormen later ook de kansen.

Gezien worden
Kinderen in kwetsbare wijken kunnen via Studiezalen begeleiding krijgen en hulp. Het begeleiden van kinderen doe je door ze te ontleden geeft Idrissi aan; wie zijn ze, wat maken ze mee en wat kunnen ze? Het helpt niet om ze de deur te wijzen of te demotiveren. Je moet luisteren, afspraken maken en complimenten geven wanneer iets lukt. Dan voelen ze zich gezien. Het gevoel dat je het verschil kunt maken in het leven van kinderen, dat ze zich kunnen ontladen en groeien, is geweldig. Positieve beweging

Het doel van Idrissi is om nog veel meer kinderen en hun ouders te helpen via Studiezalen. Want de positieve beweging rondom een kind wordt alleen maar groter wanneer ouders en Studiezalen samenwerken. De kinderen die bij Studiezalen zitten, komen via Studiezalen met hun gezin in aanraking met Supermarkt FRIS.

FRIS Supermarkt laat gezinnen in een financieel kwetsbare situatie gratis winkelen én geeft ze meer kansen in de maatschappij. In de supermarkt worden gezinnen geholpen met unieke LifeCoach trajecten om structurele verbeteringen in hun leven te realiseren. Zo krijgen zij zelfvertrouwen en waardigheid terug.

Wij zijn als Up To Do Good trots om een donatie (met wat hulp van HAAN, Virdian en Nathalie Sebregts) te kunnen doen aan FRIS en daarmee de gezinnen een klein steuntje in de rug te geven.



Als je ook donateur wilt worden van Supermarkt FRIS en Studiezalen kijk dan even op studiezalen.com/frissupermarkt 

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password